Peek-vdKroon.nl
Onafhankelijk Fokkerijadvies

Even voorstellen: Daan van Grinsven

[vc_row][vc_column][block_title style=”column_title” title=”Even voorstellen: Daan van Grinsven”][/block_title][vc_column_text]Hallo, mijn naam is Daan van Grinsven, 23 jaar oud (in 2022) en ik kom uit Sint-Michielsgestel Noord-Brabant. Ik ben het nieuwste gezicht binnen team Peek en van de Kroon.

Na mijn opleiding melkveehouderij niveau 4 aan Helicon Boxtel ben ik de 2-jarige opleiding Dier & Veehouderij aan de Aeres Hogeschool Dronten gaan volgen. Momenteel werk ik sinds kort mee in het ouderlijk bedrijf maar daarnaast ben ik klaar om mijn intrede te maken als fokkerijadviseur.

Thuis hebben wij een melkveebedrijf met 370 melkkoeien op 7 robots en 200 stuks jongvee. Hier krijg ik al jaren alle ruimte voor mijn grote passie; de fokkerij. Ik loop dan ook al vanaf mijn 12e mee wanneer Huub Peek bij ons langs kwam voor de nieuwe vaarzen evaluatie, om daarmee het M84U-stieradvies weer bij te werken. Door de vele stages bij melkveebedrijven die fanatiek fokkerij bedrijven (waaronder ook Rosy-Lane Holsteins LLC in Wisconsin, USA) en de stage en werkzaamheden bij Peek en van de Kroon is mijn fokkerij interesse en vooral kennis alleen maar toegenomen. Ook heb ik tijdens mijn studie aan de Aeres in Dronten in het bestuur van de Fokkerij Commissie gezeten en hier veel van opgestoken.
Daan van Grinsven

De koe op de foto is een koe gefokt uit jarenlang Peek en van de Kroon fokkerij en benadert de ideale koe voor ons bedrijf. Deze 3e kalfs dochter van MVP (m.v. Atlantic uit een Peinzerboy) heeft lijsten gemaakt van:
2.01 305 11.256 4,32v 3,67e LW 119
3.01 305 12.484 5,33v 3,71e LW 122
4.01 305 14.650 4,53v 3,71e LW 126

Graag ga ik de uitdaging aan om samen met u de ideale koe voor uw bedrijf te fokken!
Daan van Grinsven

Het team van Peek en van der Kroon wenst Daan veel succes.[/vc_column_text][button title=”Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van onze adviseurs.” link=”https://peek-vdkroon.nl/contact/” new_tab=”yes” icon=”steadysets-icon-type”][/vc_column][/vc_row]

Scroll naar boven