Peek-vdKroon.nl
Onafhankelijk Fokkerijadvies

Studiereizen in 2024

Zoals al vele jaren het geval is organiseren wij ook dit jaar weer een tweetal geheel verzorgde studiereizen, voor melkveehouders en een ieder geïnteresseerd in de melkveehouderij. In mei reizen we naar Ontario en Alberta in Canada. En in oktober naar Wisconsin, om naast melkveebedrijven ook 2 dagen de World Dairy Expo te bezoeken. Hieronder volgt een korte beschrijving met de geplande data, zodat bij interesse u tijdig kunt informeren en reserveren. We gaan per bestemming met maximaal 12 personen op reis, dus wees er tijdig bij want vol is vol.

Ontario en Alberta in Canada, van 22 tot en met 30 mei 2024

Afgelopen jaar maakte de reis naar Ontario veel indruk op alle deelnemers, en daarom gaan we deze reis opnieuw beginnen in Ontario. In deze Canadese provincie zijn veel prachtige melkveebedrijven. We bezoeken Hollandse emigranten, en er is veel aandacht voor bedrijven die vooral goed op management presteren, waaronder uiteraard ook enkele toonaangevende fokkerijbedrijven. Daarnaast zal een bezoek aan de indrukwekkende Niagara watervallen niet ontbreken. Ná een binnenlandse vlucht naar het westen, zullen we in Alberta ook een aantal interessante maar verschillend opgezette bedrijven bezoeken. Tevens zullen we enige tijd doorbrengen in de omgeving van Banff in de imposante Rocky Mountains.

Informeer of meld u aan bij Huub Peek: 06-26098998 of mail huub@peek-vdkroon.nl

Wisconsin in de USA, van 2 tot en met 10 oktober 2024

Deze reis start in Chicago vanwaar we richting Madison in Wisconsin reizen voor een bezoek aan de jaarlijks ’s werelds grootste rundveeshow met uitgebreide vakbeurs; de World Dairy Expo. Daarna gaan we een aantal interessante melkveebedrijven bezoeken. Met variatie in omvang en management en vaak veel interesse en activiteit in de fokkerij. Bedrijven als Rosy-lane-, Alphalawn Farm, Kellercrest- en Duckett-Holsteins (met o.a. 2022 Madison kampioen Footloose) staan onder andere op de planning. Indien mogelijk zal de reis met een kort bezoek aan downtown Chicago beëindigd worden.

Indien u altijd al eens naar één van deze bestemmingen op reis had gewild, en het interessant vind om naar collega melkveehouders op bezoek te gaan om hun verhaal te horen, dan is hier uw kans.

Informeer of meld u aan bij Huub Peek: 06-26098998 of mail huub@peek-vdkroon.nl

Scroll naar boven