Peek-vdKroon.nl
Onafhankelijk Fokkerijadvies

Studiereizen in 2024

Zoals al vele jaren het geval is organiseren wij ook dit jaar weer een studiereis, voor melkveehouders en een ieder geïnteresseerd in de melkveehouderij. In oktober gaan we naar Wisconsin, om naast melkveebedrijven ook 2 dagen de World Dairy Expo te bezoeken. Hieronder volgt een korte beschrijving met de geplande data, zodat bij interesse u tijdig kunt informeren en reserveren. We gaan per bestemming met maximaal 12 personen op reis, dus wees er tijdig bij want vol is vol.

Informeer of meld u aan bij Huub Peek: 06-26098998 of mail huub@peek-vdkroon.nl

Wisconsin in de USA, van 2 tot en met 10 oktober 2024

Deze reis start in Chicago vanwaar we richting Madison in Wisconsin reizen voor een bezoek aan de jaarlijks ’s werelds grootste rundveeshow met uitgebreide vakbeurs; de World Dairy Expo. Daarna gaan we een aantal interessante melkveebedrijven bezoeken. Met variatie in omvang en management en vaak veel interesse en activiteit in de fokkerij. Bedrijven als Rosy-lane-, Alphalawn Farm, Kellercrest- en Duckett-Holsteins (met o.a. 2022 Madison kampioen Footloose) staan onder andere op de planning. Indien mogelijk zal de reis met een kort bezoek aan downtown Chicago beëindigd worden.

Indien u altijd al eens naar één van deze bestemmingen op reis had gewild, en het interessant vind om naar collega melkveehouders op bezoek te gaan om hun verhaal te horen, dan is hier uw kans.

Ontario en Alberta in Canada, van 22 tot en met 30 mei 2024

🐄We hebben weer een heel boeiende tijd in Ontario gehad tijdens onze reis naar Canada 🇨🇦 .
Met een waardevolle meeting met Dann Brady , Co-founder van Blondin Sires. Inmiddels wordt er alweer 2 jaar door de jonge KI-organisatie Blondin Sires Inc. succesvol gebruik gemaakt van het M84U-programma om stieradvies te verstrekken aan Canadese melkveehouders!
Prachtige en ook heel gezellige bezoeken hebben we gebracht aan 3 emigranten, die elk op een indrukwekkende manier met hun melkveebedrijf bezig zijn.
Zo zagen we oude bekenden Kees en Tineke Hogendoorn 🐄 🐓Hogendoorn Dairy Inc. in Boden. Onder de indruk waren we van de prachtige nieuwe stal en kaasmakerij van New Galma Dairy bij de zeer fokkerij-gepassioneerde Familie Wilma, Nicolaas Zeldenrijk, Lars Zeldenryk, Kimmely Zeldenrijk in Mount Elgin (foto stal en kaasmakerij).
We sloten de dag af met een bezoek aan een bedrijf dat tot de top voor management in Ontario behoort: het bedrijf van Klaartje Heijdra en Reinoud Verhoef. Naast het verhaal over hoe zij hoge productie combineren met extreem laag antibioticagebruik en gezonde dieren maakt de 10e lactatie koe 1583 erg veel indruk. Ze is ruim 12,5 jaar oud, 120 dagen aan de melk en opnieuw weer drachtig en realiseerde inmiddels een levensproductie van ruim 156.000 kg melk! Wat een prachtige dag in Ontario.

Studiereis melkveebedrijven & World Dairy Expo 2024
Wilt u ook graag dergelijke ervaringen van andere melkveehouders horen en vooral zelf zien, meld u dan spoedig aan bij Huub Peek of Jacoline Peek-Hamoen voor de studiereis begin oktober naar melkveebedrijven in Wisconsin, USA

#m84u #m8onpedigree #fokkerijadvies #matingsolutions #studiereis

Scroll naar boven