Peek-vdKroon.nl
Onafhankelijk Fokkerijadvies

Een nieuwe studiereis naar Canada in mei 2023

Bezoek interessante melkveebedrijven in Ontario en Quebec, Canada

Nadat we in het voorjaar van 2020 de reis naar Noord Amerika wegens Covid hebben moeten annuleren, gaan we nu opnieuw een studiereis naar Canada organiseren. Dit zal eind mei 2023 plaatsvinden. We vliegen op 22 mei vanaf Schiphol naar Montreal in de provincie Quebec, vanwaar we melkveebedrijven en enkele andere bezienswaardigheden zullen aandoen om te eindigen in Toronto, Ontario op 31 mei. Er is beperkt plaats, namelijk voor 14 personen, omdat het onze voorkeur heeft met een niet al te grote groep te reizen.

We bezoeken enkele zeer invloedrijke fokkerijbedrijven. De focus ligt niet alleen bij fokkerij, maar vooral ook op management. Er is diversiteit in omvang, huisvesting en mogelijk ook in melkveerassen. Het is de bedoeling dat u tijdens deze reis een goed beeld krijgt van de melkveehouderij in die regio.
We gaan onder andere naar het top fok- en showbedrijf Fermé Blondin, waar naast een prachtig melkveebedrijf ook het jonge KI-station ‘Blondin Sires’ onder valt. Onder de bedrijven in Ontario bevinden zich ook enkele bedrijven van Nederlandse emigranten, zoals Verhoef Dairy Farm van Reinoud en Klaartje Verhoef en plannen we een bezoek aan het interessante Larenwood farms, een topper op gebied van melkvee management. Tevens zullen we ruim de tijd nemen om de Niagara watervallen te bezichtigen.

De reis wordt geheel verzorgd inclusief Huub als reisleider. Het is raadzaam om zelf een creditcard achter de hand te hebben en u dient zelf een reis- en annuleringsverzekering te regelen. Er wordt uitgegaan van 2 personen op een kamer (2 losse bedden). Indien u een éénpersoonskamer wenst, dient u dit bij aanmelden kenbaar te maken en zullen de extra kosten worden doorberekend. Een voorlopige schatting van de kosten per persoon bedragen 2.400,- euro excl. BTW, maar worden (buiten de vooraf gemaakte kosten) naderhand verrekend.

Voor meer informatie of aanmeldingen, bel of mail met
Huub Peek (06-26098998) of Jacoline Peek (06-37339285)

Blondin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven