Peek-vdKroon.nl
Onafhankelijk Fokkerijadvies

Amerika en Canada – 2020

Deze reis wordt uitgesteld naar een moment waarop er voor niemand meer reisbeperkingen zijn.

Bezoek interessante melkveebedrijven aan beide kanten van de Amerikaanse-/Canadese grens.

Deze studiereis start in Toronto in Canada, voor een week van interessante bedrijfsbezoeken, in zowel Ontario, als wel over de grens in de staat New York. Tijdens deze studiereis ligt de focus zeker niet alleen bij fokkerij, al bezoeken we zeker enkele zeer invloedrijke fokkerijbedrijven, maar vooral ook op gebied van management en bedrijven van verschillende omvang. Het is de bedoeling dat u tijdens deze reis een goed beeld krijgt van de melkveehouderij in die regio’s, maar het contrast tussen boeren met en zónder quotum-systeem zal zeker zichtbaar zijn.

We vliegen naar Toronto in Canada, vanwaar we bedrijven in Ontario zullen bezoeken. Hieronder bevinden zich zeker ook bedrijven van Nederlandse emigranten, waaronder Verhoef Dairy Farm van Reinoud en Klaartje Verhoef en Hogendoorn Dairy van Tineke en Kees Hogendoorn in Baden. Hier hebben ze een gemengd bedrijf met 450 melkkoeien en akkerbouw en een drogerij (o.a. maïs). Er wordt getracht een bezoek te brengen aan bekende fokbedrijven als Claynook Holsteins en Stantons Farm.

Bij oversteken van de grens naar de staat New York in de USA nemen we ruim de tijd om de Niagara watervallen te bezichtigen. In het N-Westen van de staat New York zullen we enkele bedrijven als Coyne-Farms en Oakfield Corners dairy (8.000 MK op 4 locaties) bezoeken, waaronder mogelijk ook een biologisch bedrijf. Tevens bezoeken we een regio waar een grote Amish gemeenschap woont en boert, en proberen we hier ook een bedrijf te bezoeken. Per bedrijf is er voldoende tijd voor vragen (incl. vertaling door Huub) en in de avond voor ontspanning en gezellig met elkaar dineren.
Voor meer informatie of aanmeldingen, bel of mail met Huub en Jacoline Peek

*Zodra vliegen weer kan, bekijken en bespreken we hoe de stand is met Corona-virus en wanneer de reis op andere data gepland kan worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven