Peek-vdKroon.nl
Onafhankelijk Fokkerijadvies

Sfeerimpressie studiereis naar Amerika

Dit jaar stonden er 2 reizen op het programma naar Amerikaanse melkveebedrijven in vooral Wisconsin. Wilt u in 2020 mee naar:
– Combinatie Oost-Canada en -Amerika
– Letland.
Laat het ons weten.
Huub & Jacoline Peek


Terugblik op reis van 29 september t/m 7 oktober 2019
Vertrek: zondag 29 september van Amsterdam – naar Minneapolis 
Aankomst: 7 oktober, van Chicago IL – naar Amsterdam

Enthousiaste reacties van de deelnemers:

Op bezoek bij Rosy-Lane Holsteins

Per excursiebedrijf was ruim gelegenheid om vragen van deelnemers persoonlijk te stellen aan de ondernemers, inclusief vertaling. Reisleider Huub Peek bracht ze naar bijzondere melkveebedrijven met Holsteins en Brown Swiss, variërend in grootte, management en bedrijfsdoel: topfokkerij, rendement, top management, hoge productie, stieren leveren. 
Huub heeft in de afgelopen 25 jaar het bedrijf Rosy-Lane Holsteins enorm zien groeien. Dat was reden om Lloyd en Daphne Holterman eerder op ons symposium uit te nodigen, waarbij hij opviel door hoge productie met zo’n 1000 koeien zonder antibioticagebruik, zonder melkziekte.
De internationale koeienshow en beurs ‘World Dairy Expo & Show’ is op de laatste 2 dagen bezocht inclusief internationale receptie, waar ruim gelegenheid was voor het ontmoeten en leggen van internationale contacten in de melkvee sector. Veel bedrijven hadden ook een grote akkerbouwtak.

Bezochte agrarische bedrijven en shows o.a.:

26 mei t/m 3 juni 2019  Impressie van deze reis

Terugblik op reis van mei 2019:
Op 26 mei jl. zijn we naar Chicago in de ‘Mid-West’ van de Verenigde Staten gevlogen. Vandaar hebben we in een week tijd 18 interessante bedrijven bezocht, met een groep van liefst 17 man. De groep betrof deze reis een 11 tal agrarisch ondernemers uit Ukraine en 6 uit Nederland, waarbij er een extra uitdaging was door verschillen in cultuur en vooral communicatie, welke meest via een ervaren tolk, Yaroslav Pankiv, verliep.

De bedrijven liepen enorm uiteen in omvang (zowel aantal dieren als grond oppervlak), in huisvesting, melksystemen en management. Rode draad van alle bezochte bedrijven is dat bij ieder bezocht bedrijf een passie voor hun vak merkbaar was, ondanks de moeilijke economische omstandigheden in de USA (lage melkprijs) van de afgelopen tijd. Een voelbare passie voor het produceren van kwalitatief hoogwaardig voedsel door het melken van koeien, en verbouwen van gewassen op een verantwoorde en efficiënte manier en bij veel fokkers uit bijzonder goede dieren.

Klik op deze link voor meer foto’s en verslag.

Wilt u ook een keer mee? Laat het ons weten.

Vriendelijke groeten,
Huub en Jacoline Peek

Deelname staat vrij voor iedereen die geïnteresseerd is in melkveehouderij, u hoeft dus geen klant te zijn van Peek & van der Kroon.

Wilt u zo’n studiereis eens meemaken? Informeer of meld u aan bij Jacoline 06-3733 9285 of Huub Peek: 06-26 098 998 / huub@peek-vdkroon.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven