Peek-vdKroon.nl
Onafhankelijk Fokkerijadvies

Terugblik reis Italië

Groepsfoto studiereis oktober 2022 italie

Impressie studiereis Italië oktober 2022

“Wat een bijzondere ervaring….
Met een 12 koppige groep collega-boeren en boerinnen, variërend van 24 tot 62 jaar en fokkerijadviseur Huub Peek hebben we 4 dagen kunnen proeven van het Italiaanse platteland. In het prachtige landschap van Zuid-Tirol zagen we hoe kleinschalige boeren met hun Brown-Swiss koeien de alpenweiden beheerden.

Een route langs het prachtige Gardameer bracht ons naar de Povlakte. Het contrast was boeiend, hier kon geploegd worden en mais geteeld. Op de grote Holsteinbedrijven werden we warm ontvangen, en de interesse en waardering was wederzijds. Hoe mooi is het als je elkaars passie begrijpt, ook al versta je elkaar niet helemaal!

Op de laatste dag stond de nationale keuring en beurs gepland. De Jersey’s en Holsteinkoeien werden in verschillende categorieën voorgeleid met Italiaanse allure. Toen de nationaal kampioen dan ook was gekozen, brak er een euforische vreugdevolle ontlading uit bij de eigenaar en zijn team. Prachtig om dit te aanschouwen evenals de imposante koeien die vlak voor je neus paraderen.

Toeristische plekjes hebben we ook bezocht, zoals Verona en Sirmione op een schiereiland in het Gardameer. Het was 4 dagen ontspannen en echt ontzorgd genieten. Elke avond een fijn hotel en een gezellig diner met volop gespreksstof en veel humor. Persoonlijke verhalen werden gedeeld over fokkerij, bedrijfshistorie, familie, overname en toekomst.

Met dank aan Huub voor zijn hartelijke, inspirerende, flexibele organisatie en begeleiding zullen we deze reis nog vaak met een glimlach memoreren.
Met warme groeten, Anneke van Pinxteren.”

Anneke van Pinxteren

Klik op deze link voor meer foto’s en verslag in één overzicht.

Met info over de 2e kalfs Nebula dochter op Azienda Agricola Mitello Marco te Remedello-sotto in Italië: als vaars was ze 2e in Italië voor productie (robot-bedrijf): 305 dagen 18.500 kg!

Foto kampioensdieren:

Kampioens dieren op Nationale Holsteinshow

Rechts Kampioen en algemeen kampioen: C.M.E. Atwoon Genny (v. Atwood)
Midden Reserve algemeen kampioen: Pinieri farm G. Dr. Zabaleta (v. Golden Dreams) en
Links Eervolle vermelding: Elly Goldwyn Harriet (v. Goldwyn)

Wilt u ook een keer mee laat het me weten?

Vriendelijke groeten,

Huub Peek

1 gedachte over “Terugblik reis Italië”

  1. Pingback: Italië 20 t/m 24 oktober 2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven